Over de Academie

De Academie Het Nut Voorbij entameert, bedenkt, organiseert en doet organiseren:

Ontmoetingen, bijeenkomsten, leergangen, gesprekken, confrontaties, dialogen over onderwerpen en vragen van betekenis die  buiten het door de markt gedomineerde commerciële nut vallen.

De Academie Het Nut Voorbij is ambulant, kent geen vaste standplaats maar houdt huis op plekken die inspireren, in de ambiance die animeert. Dat kan zijn in het cultuurhuis de Geertekerk in Utrecht of op een terras aan het water, aan de ronde tafel in de huiskamer of op de krakende zolder boven een ingetogen kroeg, zelfs op een heuvel in Toscane of een kraakpand in Berlijn ….

De Academie broedt op vorm en inhoud en vooral de krachtige verbinding daartussen over vragen en thema’s die achter de benauwende definitie van nut liggen. Dat resulteert in een waaier van activiteiten op de gebieden, kunst, cultuur, politiek, geschiedenis, filosofie  en welsprekendheid, al naar gelang enthousiasme en inzet van de wijsheid zoekende leerlingen van de academie. Leerlingen komen en gaan, zij delen de drijfveer : zoeken naar het schone en het goede in gedeelde inspiratie. Zij zijn van alle leeftijden, vele gezindten en ver voorbij het diploma geneuzel en  punten-kennis.

U kunt bij de Academie aankloppen voor het doen ontwerpen en uitvoeren van  memorabele gebeurtenissen. U doet er zelf aan mee.

Onderliggende pagina’s: